Recruitment

Recruitment op basis van competenties

Een opdracht voor een duurzame match begint altijd met werving. Vervolgens bieden wij u een aantal opties. U kiest zelf wat u door ons wilt laten doen en wat u zelf wilt doen. Neemt u de nieuwe medewerker zelf direct in dienst of wilt u het juridisch werkgeverschap eerst uit besteden? Het is de keuze van u als opdrachtgever.

Recruitment – Vast

Kiest u ervoor om de nieuwe medewerker direct zelf in dienst te nemen dan is Werving&Selectie de juiste keuze.  Wij bieden u een dienstverlening op maar aan. Wilt u dat wij met name het voortraject van werving en preselectie doen betekent dat u de diepte interviews en de aannamegesprekken zelf doet. Bij Werving & Selectie nemen wij u alle werkzaamheden uit handen. Uiteraard voert u voert zelf de aanstellingsgesprekken.

Bij een All-In werving & selectie traject is het buitengewoon effectief om voor meer zekerheid te kiezen. Kiezen voor voorspellende zekerheid. Dat kan: kies voor een Data Driven E-Assessment betekent kiezen voor verbetering van kwaliteit van instroom én doorstroom. Door middel van talent Solution maken we het voorkeurs werkgedrag inzichtelijk. U krijgt inzicht in de competenties en tegelijkertijd krijgt u handvatten voor coaching en ontwikkeling.

Recruitment – Flex

Zoekt u, als gevolg van wisselvalligheid van werk, een kandidaat voor flexibele periode? Dan is Werving&Selectie Flex de oplossing. Bij een Flex overeenkomst vervullen wij uitsluitend de functie tussen vraag en aanbod. Als tussenpersoon vinden wij de juiste flexkracht voor u als opdrachtgever.

Bij een Flex overeenkomst verzorgt SelectiefWerkt gedurende een flexibele periode het juridisch werkgeverschap. De flexkracht valt onder de Cao Uitzendondernemingen. Gedurende looptijd van de uitzendopdracht dekken wij de werkgeversrisico’s af. U als opdrachtgever hebt en houdt leiding en toezicht. Wij ontzorgen u volledig waarbij u kan profiteren van maximaal 5½ jaar flexibiliteit. Flex betekent meer zekerheid, meer flexibiliteit en minder administratieve rompslomp.