Diensten

Uitzenden: Effectieve Match voor flexibele periode 

Zoek je, als gevolg van wisselvalligheid van werk, een kandidaat voor flexibele periode? Wil je de vacature snel ingevuld hebben? Dan is Uitzenden de oplossing. Bij een uitzendovereenkomst vervullen wij uitsluitend de functie tussen vraag en aanbod. Als tussenpersoon vinden wij de juiste uitzendkracht voor jou als opdrachtgever.

Bij Uitzenden verzorgt SelectiefWerkt gedurende een flexibele periode het juridisch werkgeverschap. De medewerker valt onder de Cao Uitzendondernemingen. Gedurende looptijd van de uitzendopdracht dekken wij de werkgeversrisico’s af. Jij als opdrachtgever hebt en houdt leiding en toezicht. Wij ontzorgen jouw volledig waarbij je kan profiteren van maximaal 5½ jaar flexibiliteit. Uitzenden betekent meer zekerheid, meer flexibiliteit en minder administratieve rompslomp.

DetaVast: Effectieve Match voor bepaalde tijd of duur

Ontbreekt het jou als ondernemer aan ruimte om Werving & Selectie grondig aan te pakken? En ben je voor bepaalde duur op zoek naar meer flexibiliteit en meer zekerheid? Of wil je zeker zijn over de bepaalde verwachtingen van een nieuwe werknemer? Kies dan voor DetaVast.

Bij DetaVast verzorgt SelectiefWerkt, gedurende een vooraf bepaalde vaste periode, het juridisch werkgeverschap. De geselecteerde medewerker start vanaf het begin met dezelfde arbeidsvoorwaarden als ware hij/zij direct in dienst treedt bij jou als opdrachtgever. We maken vooraf afspraken over de begeleiding gedurende de detacheringsperiode. Gedurende de detacheringsperiode is er optimale flexibiliteit.

Meer Zekerheid: E-Assessment

Wij streven naar zekerheid vooraf! Wij zijn een voorstander om vooraf het concreet voorkeurswerkgedrag van mensen te onderzoeken. Mensen worden in hun werk beoordeeld op wat ze doen op de werkvloer. Mensen bepalen zelf wat ze in hun werk doen met hun kennis & kunde.

Tegenwoordig brengt de gangbare sollicitatieprocedure je niet ver genoeg. Waarom? Omdat de informatie die je krijgt uit een cv en een gesprek je niet volledig laat zien of er een match. Helaas zijn er ook altijd menselijk valkuilen waardoor we misleidt worden. Wat als je het zeker zou kunnen weten? Wat als je intuïtie zou kunnen onderbouwen met inzicht? En je beslissing zou kunnen baseren op gegevens, in plaats van veronderstellingen? Dit kan.

Met SelectiefWerkt kun je meer te weten komen over gedrag, vaardigheden, leervermogen en persoonlijkheid dan ooit tevoren. Om kwaliteit van instroom en doorstroom te verbeteren adviseren wij, voordat de nieuwe medeweker start, voor specifieke functies een test (Assessment  op basis Data Driven Modelling Selection) te laten uitvoeren.