Assessments

Als je getalenteerde mensen wilt aantrekken en hen wilt helpen om hun potentieel volledig te ontplooien, kom je niet ver met de nog zo gangbare manier van beslissingen nemen. Waarom? Omdat de informatie die je krijgt uit een Cv (een zelf gecreëerde ik), gesprek of ontwikkelplan je niet volledig laat zien of er een match is met de rol.

Ook krijg je geen enkele garantie over toekomstig werksucces. Ervaring speelt alleen in de start een rol. Op lange termijn scoren mensen met veel ervaring nooit beter dan werknemers die met geen ervaring binnenkwamen. Maar waarom zou een professional uit een andere branche deze functie niet kunnen invullen? Waarom meer dan hetzelfde? Verrijk de organisatie met inzichten van elders. Met het kijken van andere manieren naar problemen en andere manieren van werken. Is het nice te have of essentieel. De attitude van de kandidaat is veel belangrijker. Is de kandidaat leergierig en nieuwsgierig?

Het gaat nog vaak mis in werving & Selectie. Bad hire: iemand die de organisatie niet opnieuw zou aannemen als ze de kans kregen. Bad hire is een hardnekkig probleem: niet voldoen aan de verwachting van de ander. Zowel van de kant van de opdrachtgever als van de werknemer.

Wat als je het zeker zou kunnen weten? Wat als je intuïtie zou kunnen onderbouwen met inzicht? En je beslissing zou kunnen baseren op gegevens, in plaats van aannames en veronderstellingen? Dit kan. Je kunt meer te weten komen over gedrag, vaardigheden, leervermogen en persoonlijkheid dan ooit tevoren. En het potentieel van je mensen volledig naar boven halen. In een onzekere wereld, heb je zekerheid nodig. In een wereld waar cv’s je een idee geven, leidinggevenden aannames doen en ook ervaring geen zekerheid biedt, weet  SelectiefWerkt meer. Veel meer. Door hier aan voorbij te gaan ontstaan vaak tijdrovende en kostbare herstelwerkzaamheden. Kies voor meer zekerheid. Kies voor verbetering van de kwaliteit van instroom en doorstroom. Meer weten over het voorkeurswerkgedrag, de effectiviteit en competenties van de aan te nemen nieuwe medewerker? Door de inzet van een Assessment wordt het onzichtbare zichtbaar.